2014/11/24.

MÁTRAI Üveg-Tükör KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

SAJTÓKÖZLEMÉNY

" TELEPHELYFEJLESZTÉS A MÁTRAI ÜVEG-TÜKÖR KFT-NÉL" CÍMŰ PROJEKT BEFEJEZÉSE


A Mátrai Üveg-Tükör Kft. közel 26 millió Ft-ot nyert el, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból az Új Széchenyi Terv Telephelyfejlesztés Operatív Programja keretében valósult meg, a teljes projekt összege közel 70 millió Ft volt.

A Mátrai Üveg-Tükör Kft. 2004-ben alapított üveg-, tükör megmunkálásával foglalkozó mikrovállalkozás.

Az egyre szélesedő áruválaszték, a vevőkör összetételének és számának növekedése, az áruforgalom minőségi és mennyiségi paraméter-változásának pozitív tendenciái tette indokolttá a kivitelezést.

A projekt célja a technológiafejlesztéshez szükséges ingatlankapacitások megvalósítása volt. A fejlesztésre a társaság tulajdonosának tulajdonában lévő, Pilisvörösvár, Szent Imre utca helyrajzi szám.:7627/1 alatt lévő bérelt ingatlanon végrehajtott beruházás formájában került sor.

A fejlesztés, kivitelezés építésből állt. A társaság 951,18 m2 bruttó alapterületű épületet épített a fejlesztés során. Elkészült 523,25 m2 nettó alapterületű csarnokrész (üzemi terület), 168 m2 nettó alapterületű alapanyag- és késztermék raktár, 66 m2 nettó alapterületű bemutatóterem kézműves műhellyel, 35,16 m2 nettó alapterületű szociális helység (öltöző, mosdók, teakonyha), valamint a bemutató terem fölött 97 m2 nettó alapterületű iroda. Kialakításra került 97 m2 alapterületű vevők parkolására és a készáru átvételére szolgáló fedett-nyitott térrész.

A fejlesztés 5 munkahely megtartását és 3 új munkahely kialakítását teszik lehetővé. A fejlesztés eredményeként a társaság végre tudja hajtani üveg-megmunkálási profiljának fejlesztéséhez szükséges technológiai fejlesztését. A fejlesztésre alapozva a társaság évi 20-25%-kal tudja növelni jövedelmezőségét, javítani tudja versenyképességét, stabilizálni és növelni piaci pozícióját.


A fejlesztés befejezését követően a társaságunk azonnal használatba tudta venni az épületet, így az árucsoportok teljes raktározási és logisztikai kiszolgálását teszi lehetővé, mely a szakhatósági feltételeknek maradéktalanul megfelel.

A fejlesztés eredményeként nőtt a gyártó- és raktári kapacitásunk, gyorsult az ügyfélkiszolgálásunk, ezáltal nőni fog az árbevételünk, versenyképességünk.