Azt gondolná az ember, hogy a fürdőszobai tükör kiválasztása egyszerű feladat. De vajon valóban az?

A fürdőszobai tükör kiválasztása nagyon alapvető dolognak tűnik. A tükrök piacán számos lehetőség közül választhatunk – az egyszerű, letisztul daraboktól egészen a merész, formabontó tükrökig. Jogosan adódik azonban a kérdés, hogy mik azok a szempontok, amelyek segítségével megtalálhatjuk az otthonunkhoz és fürdőszobánkhoz valóban illő tükröt?

A tükör stílusa

A fürdőszobai tükör vagy más otthoni dekoráció kiválasztása a saját ízlésének ábrázolása. A fürdőszobai tükröt általában mindenki látja, amikor valamilyen okból kifolyólag az otthonában tartózkodik. A mosdó létfontosságú hely a vendégek számára. Otthona dekorációja (például a tükör), az Ön által viselt ruhák és még az autója is információkat nyújt arról, hogy milyen stílus áll legközelebb az Ön szívéhez.

A tükör mérete

A tökéletesen szimmetrikus megjelenés érdekében mindig vegye figyelembe a tükör méretét a mosdókagylóhoz viszonyítva. A szimmetriára törekvés legegyszerűbb megoldása, hogy olyan fürdőszobai tükröt választunk, amely ugyanolyan széles, mint a mosdókagylónk. Amennyiben kisebb tükröt szeretnénk, az javasoljuk, hogy a tükör szélessége a mosdókagyló minimum 70, de inkább 80%-ának feleljen meg!

A tükrök térre gyakorolt hatása

Magas és keskeny tükör függőlegesebb megjelenést kölcsönöz a fürdőszobájának. Ezek a tükrök akkor a leghatékonyabbak, ha a fürdőszoba magas beltérrel rendelkezik. Ha szélesíteni szeretnénk a teret, akkor elgondolkozhatunk a dupla tükrök nyújtotta alternatíván. A dupla tükrök a tér szélesítésén túl, kellemes, szimmetrikus hatást nyújt fürdőszobánknak.