Az üveg konyha hátfal nagyon esztétikus látványt nyújt, illetve könnyű a tisztítása is.

A konyha hátfal anyaga

Többféle anyagból lehet üveg hátfalat készíteni, viszont a konyhába a legmegfelelőbb egy speciális anyag, ami bírja a hőt és az esetleges ütéseket és karcálló. Ezen kívül a konyha hátfal a rendszeres tisztítást, takarítást is bírja, és megmarad a fényes felülete.

A konyha hátfal tartóssága

A hátfalnak nagyon tartósnak kell lennie a konyhában, hiszen ki van téve különböző viszontagságoknak. Ha mintás vagy egyszínű üveg hátfalat szeretnénk, akkor egy külön fehér fedőrétegre is szükség van, hogy a ragasztás, a falon lévő esetleges foltok vagy színeltérések ne üssenek át. Viszont ennek a fehér festéknek is strapabírónak, ellenállónak kell lennie a konyhai körülményeknek. Emiatt erre a technológiára érdemes beruházni konyha hátfal választás esetén, hiszen a túl olcsó megoldások hosszútávon nem biztos, hogy kifizetődők lesznek.

A konyha hátfal világítása

Az üveg alkalmatlan az élvilágításra, mivel nem vezeti jól a fényt. Viszont, ha a konyha hátfal felett, felülről világítjuk LED világítással meg, megfelelő színhőmérséklettel és távolsággal az üvegtől, akkor nagyon szép eredményt lehet elérni vele.

Az üveg konyha hátfal dekorálása és felszerelése

Az üveg hátfal lehet natúr vagy ragaszthatunk mögé fóliát, falmatricát, posztert is.  A fólia viszont máshogy reagál a hőre, mint az üveg, így idővel elválhat, felpöndörödhet. A poszter és az üveg között pedig lecsapódhat a pára, így ez sem egy túl tartós megoldás. A legtartósabb megoldás a közvetlenül nyomtatott üveg, ha hosszútávon gondolkodunk. Ha egyedi mintát szeretnénk, grafikussal is készíttethetünk egy mintát, amit elképzeltünk a konyha hátfal mögé.

Az üveg konyha hátfalat szokták keretrendszerbe is tenni vagy a falra ragasztva. Ha gyakran meggondoljuk magunkat a mintát vagy a színt illetően, akkor érdemes keretrendszerbe tenni az üveget, viszont ez egy költségesebb megoldás. Ha nem így van, akkor érdemes a falra ragasztott verziót választani inkább konyha hátfal választásánál.