Az üveg konyha hátfal nagyon modernné teszi a konyhát.

Mennyire koszol a konyha hátfal beépítés?

Ha előre gyártott üvegről van szó, akkor szinte koszmentesen beépíthető a konyha hátfal. Amennyiben otthon van szükség a méretre vágásra, akkor kell hely a panelnak az előkészítéshez, illetve gondoskodni kell a hulladék eltűntetéséről.

Konyha hátfal – milyet válasszak?

Célszerű lehet, ha vagy lakberendező vagy a konyha hátfal beszerelését végző szakember segítségét kérjük, hiszen ők nem csak esztétikai szempontból tudnak tanácsot adni, hanem praktikusság szempontjából is, egyénre szabottan. Ezen kívül, ha valamin szeretnénk módosítani, akkor még a beépítés előtt jelezzük.

Az üveg konyha hátfal törékenysége

Az edzett üveg tulajdonsága, hogy nem tud megrepedni. Ezért ideális a konyhába, mert ütés- és hőálló. Konyha hátfal építés során csak olyan szakembert érdemes választani, aki ilyen edzett üveglapot szerel be.

Konyha hátfal megkarcolása vagy megégetése

A konyhában simán benne van a pakliban, hogy megkarcoljuk vagy megégetjük az üveget. Viszont a speciálisan konyha hátfal célra kifejlesztett edzett üveg esetében nagyon nehezen megvalósítható, hogy megkarcolódik az üveg. Így a takarítást is végezhetjük bátran rajta a plexi és a polikarbonát anyaggal ellentétben, ami olcsóbb, viszont ki van téve ezeknek a veszélyeknek, illetve a rendszeres takarítás általi homályosodásnak is.