A tükör a lakberendezők titkos fegyvere.

Egy gyönyörű tükör nem csupán praktikus lakberendezési tárgy, amelyben nap mint nap ellenőrizhetjük a kinézetünket, hanem a fény erősítésére is abszolút megfelelő. Sokunk számára egészen megdöbbentő látványt nyújthat, hogy a tükör hozzáadása miként képes átalakítani a teret, hol szélesítve, hol világosítva azt.

A tükör hatásai

A tükrök ravasz módon tréfálják meg a naiv szemeket. Használhatók valaminek kihangsúlyozására vagy a figyelem elterelésére. A kényelmetlen tereket, például a lejtős mennyezettel rendelkező szobákat tükörrel lehet javítani. Amennyiben valamelyik szobájában nincs minden rendben, javítsa kinézetét egy egyedi tükörrel!

A tükör előnyei

Azokban a helyiségekben, ahol nincs kandalló vagy más kimondottan központi bútor, ott egy feltűnő, egyedi tükör nagyszerű megoldás. Azokban az otthonokban, ahol jelen van egy kandalló, egy tükör már túlzásnak érződhet. Egy díszes, faragott kerettel ellátott tükör valójában éppúgy működik, mint egy kandalló vagy egy hangsúlyosabb kép.

A tükrök használata a szoba világosításához

Egy szoba világosabbá tételéhez egyszerűen tegyen egy tükröt az ablakkal szemben, hogy növelje a helyiségbe érkező természetes fény erősségét. Minél nagyobb tükör van egy helyiségben, annál világosabb lesz. Ha nincs ablak az adott helyiségben, akkor helyezze a tükröt valamilyen fényforrás közelébe és máris világosabb lesz!