Az üvegkorlát beépítés által rendkívül modern hangulatot tudunk kölcsönözni az erkélyre, lépcsőhöz vagy számtalan helyre.

Miért hasznos az üvegkorlát beépítés?

Akár otthonunkról van szó, akár irodaépületről, az üvegből készült korlátok egyre elterjedtebbek. Egy korlát célja a biztonság, de emellett az esztétikum is fontos szerepet tölt be. Ha számunkra ez nagyon fontos, akkor az üvegkorlát beépítés jó választás lehet kültérre és beltérre egyaránt. Ezek mellett azonban több előnye is van.

Az üvegkorlát beépítés az esztétikusság mellett praktikus is

Amellett, hogy nagyon esztétikus, praktikus is olyan szempontból, hogy belátni az egész teret körülötte, így bár elválasztja a teret, optikailag mégsem túlzottan. Ezáltal nagyobbnak tűnhet a tér a szemnek, illetve a tér fényességét is növelhetjük vele. A jó hír pedig, hogy kültéren, ha szeretnénk megőrizni a hely intimitását, színezett üvegből is megvalósítható az üvegkorlát beépítés. Az üvegkorlát pedig passzol bármilyen más anyagú vagy stílusú kiegészítőhöz.

Az üvegkorlát beépítés biztonságos

Bár azt hihetnénk, hogy ha üvegkorlát beépítés lenne a cél, az nem túl biztonságos, esetleg nem elég strapabíró, mint egy fa vagy fém korlát. Az üvegkorlátok edzett vagy laminált üveglapból készülnek, amik tömöttebbek a hagyományos üvegnél, ha pedig bármilyen oknál fogva eltörne, sokkal veszélytelenebbek, mint a hagyományos üveg. Ezeken az üveglapokon repedésvédelem van, ami a kültéri használatot is biztonságossá teszi, és bármilyen időjárási körülménynek ellenállni tud. Ráadásul a különböző üveglap tulajdonságokat ki tudjuk választani, mint az üvegvastagság, a korlát magassága vagy az, hogy keretben vagy keret nélkül szeretnénk.

Az üvegkorlát beépítés utáni tisztán tartás

Az üvegkorlátok még hosszabb életűek lehetnek, mint a fa vagy fém társaik, mivel nem alakul ki korrózió rajta, nem öregszik az anyag. Ha az üveg esetleg megkarcolódna, akkor csiszolással ez orvosolható. Tisztítása ugyanúgy néz ki, mint egy ablaké. Elegendő egy üvegtisztító szer és egy mikroszálas kendő vagy papír. Ezért is nagyon előnyös az üvegkorlát beépítés.